Moss Rock_Banner

Moss Rock

In 2016 we were asked by the new owners of a home that we had completed in 2008 to design a new home office structure, remote from the main house. The original home was an award-winning ‘off the grid’ 2-story structure on a beautiful 9-acre rural site, overlooking a dense forest of Douglas fir madrone and oak trees in Healdsburg’s Dry Creek Valley.

The new home office structure is placed west of the main house, partially above a narrow level pad, and partially over a steep decline. Supported by two cast-in-place concrete core elements, the new structure is a crisp wood-framed glass box that hovers just above the flat portion while it soars above the down-sloping topography on the south-west corner of the building. The floating floor and roof planes are clad in Western Red Cedar horizontal boards. With the exception of the concrete vertical elements, all walls are constructed of floor-to-ceiling glass.

The project also includes beautiful new landscape improvements, including a new infinity edge pool, a new spa located down the hillside to the north-west, decks, terraces and multiple rustic water features. Taken together, the new home office and landscaping, combined with the original house, form an idyllic compound of beautiful architecture set in a spectacular garden environment in the Northern California wine country.

Facts & Figures

Location

Healdsburg, California

Year Completed

2019

Category

Recognition

Citation Award. AIA East Bay Design Awards. 2022.

Models & Design

Related Projects

Scroll to Top